Populära spel för barn

pauta-9-games-2014Att barn gillar att spela spel och att detta också många gånger är något som bidrar till deras utveckling, är något som det förmodligen inte finns någon förälder som inte känner till. Inom detta område finns det många olika spel att välja mellan. Även här kan det hela vara så enkelt som att du bara har en kortlek till hands. Några välkända exempel på kortspel som under massor med år har spelats med barn är bland annat Finns i Sjön och Svälta Räv. Nu kommer det heller inte att vara enbart begränsat till kortspel när det gäller barnspel, utan här kommer det även att finnas massor av olika brädspel för de små.

De två mest kända brädspelen för barn kommer förmodligen att vara Fia med Knuff och det klassiska Rävspelet där räven ska ta fåren genom att hoppa över dessa när får-skötaren är oförsiktig. Detta är bara en del av alla de brädspel som finns för barn och du kommer att hitta allt från de som bara ar till för att roa till de som är lärande samt även de som är intressanta som exempelvis frågesporter. Här kommer det alltid att finnas något som passar för nästan alla åldrar som tagit sig förbi babymobilen.

Tidigare nämndes kortleken och här kommer det då att finnas olika typer av kortlekar. Detta är då de som har andra symboler eller de som används för det populära spelet Memory, där alla måste komma ihåg var alla kort finns för att para rätt symboler eller bilder. Andra spel som kommer och går är bland annat UNO och Skip-Bo som också är skapade med spelkort. Dessa spel är också något som alla åldrar kan ha roligt med, vilket då gör det mycket roligare att spela med sina barn. Roligare blir det ju högre upp i åldrarna dina barn kommer.