Datorspel – Ett modernt sätt att spela

computer-game-addictionsTidigare har det talats om alla de spel som finns i den fysiska världen där många av de populära spelen har många år på nacken. Så kommer det inte att vara när du kommer in i världen av datorspel. Denna värld är fortfarande ganska så ny, även om den har funnits i över 30 år. Dock kommer detta att vara en värld av spel där det hela har utvecklats i en mycket snabbt takt. Det kommer dock att finnas en hel del skillnader när det gäller att spela datorspel mot att sitt vid ett bord och spela fysiska spel.

Många gånger kommer den som spelar datorspel vara den som sitter ensam framför en skärm och spela ett spel som är helt och hållet installerat och spelat från den egna datorn. I det fallet kommer då inte datorspel att vara någon form av sällskapsspel. I andra fall kommer den som spelar datorspel att vara den som kopplar upp sig mot Internet och spelar i nätverk med andra spelar. I det fallet blir det mera sällskapsspel men du kommer egentligen inte att känna personerna du spelar med. Dock kan detta kallas för sällskapsspel såväl som Facebook och Twitter kan kallas för ”sociala” media.

När du är den som gillar att spela datorspel så kommer det att finnas massor att välja mellan. Här kommer du då att välja efter ditt intresse. är du den som gillar att tänka och lista ut olika saker, väljer du antingen strategispel eller grafiska äventyrsspel. Om detta inte är din grej så kommer du att finna actionspel i form av RPG (Role Playing Game) och FPS (First Person Shooter) som ger dig det du vill ha. Efter detta finns alla de som gillar arkadspelen. Här kommer det då att finnas allt från plattformsspel till racingspel. Vilken spelare är du?